nlenes
Etten-Leur - NL
Etten-Leur - NL
Figueres - SP
Miranda de Ebro
+31 (0)76 5033300 Munnikenheiweg 33 4879 NE Etten-Leur
+31 (0)76 5033300 Caller Barreiros 1, Oficina 1.05A ES-17730 Llers (Gerona)
+31 (0)76 5033300 Calle Arbol de Guernica 3 ES-01213 Rivabellosa

Ons bedrijf

Al sinds 1988 voor u op weg!
Al sinds 1988 voor u op weg!

Wij zijn Transport van Overveld

Transport van Overveld is op 1 juli 1988 opgericht door Gert en Elma van Overveld. Nu meer dan 35 jaar later zijn we nog steeds een echt familiebedrijf. En dat is duidelijk te merken aan zowel de sfeer en de medewerkers. Zo hebben inmiddels ook dochters Cindy en Wendy plaats genomen in het bedrijf.

In 35 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot de Spanje specialist op het gebied van al uw transport. Van pallets tot ADR en geconditioneerd. Ons in 2021 vernieuwde hoofdkantoor is gevestigd in Etten-Leur, daarnaast hebben we ook meerdere kantoren in Spanje. Inmiddels staan dan ook in heel Europa meer dan 150 medewerkers voor u, als klant, klaar. Ons grote en veelzijdige eigen wagenpark beschikt over een veelzijdige vloot.

  • Familiebedrijf met 35 jaar ervaring in Zuid-Europa
  • Goed op weg met duurzaamheid & milieu
  • SKAL, FSCC22000, ISO90001 gecertificeerd
Hoe het allemaal begon

Verleden en toekomst.

Bij de oprichting op 1 juli 1988 door Gert en Elma van Overveld waren ze er beide van  overtuigd dat er bij grote bedrijven behoefte bestond aan een flexibele en meedenkende transportpartner. Dit bleek inderdaad de basis voor een succesvolle onderneming.

In eerste instantie werd er vooral transport uitgevoerd op Italië, maar al snel ontstond er vraag vanuit de klanten voor transport naar Spanje en Portugal. Gestart met één trekker/oplegger-combinatie, werd het wagenpark verder uitgebreid. Dat resulteerde uiteindelijk in de verhuizing naar een eigen bedrijfspand.

Door steeds de juiste mix van transportmiddelen in te zetten en de klant een grote flexibiliteit en kwaliteit te bieden groeide het bedrijf door. Na een aantal verbouwingen en uitbreidingen werd in 2021 het volledig nieuwe pand opgeleverd waarbij ook warehousing een grotere rol is gaan spelen in de bedrijfsvoering. Richting de toekomst zijn er ook plannen om een eigen locatie met warehousing mogelijkheden te bouwen in Spanje.

Altijd in beweging

Duurzaamheid & milieu

In 2021 is ons nieuwe pand in Etten-Leur opgeleverd. Dit pand is volledig gasloos gebouwd en met optimale isolatie om het gebruik van energie zoveel mogelijk te beperken. In 2022 zijn maar liefst 1.480 zonnepanelen geïnstalleerd op ons dak waardoor wij voldoende energie opwekken voor ons gebruik, maar ook nog terug leveren aan het elektriciteitsnet. Uiteraard hebben we uitsluitend LED verlichting in onze loods en kantoren

Modern en dynamisch

Wagenpark

Ons wagenpark is nieuw en modern en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van CO2 uitstoot.

De nieuwste generatie vrachtwagens kennen ook een gunstig brandstofverbruik wat ook de uitstoot van CO2 gassen tijdens het rijden reduceert.

Maak kennis met de contactpersonen bij Transport van Overveld.

Een overzicht van uw contactpersonen

Gert van Overveld

Senior Management

Cindy de Jong – van Overveld

Senior Management

Wendy Vermunt – van Overveld

Head of Customer Service

Rob Ligthart

Operations Manager

Rick van Beurden

Head of Transport

Thijs Beckers

Site Manager Spain

Serge van Kalmthout

Fleet Manager

Matthé Nooyen

Financial Manager

Tara Sewnandan

Sales Backoffice