Twee Volvo FH LNG-trucks – Postiljon

Transport van Overveld > Nieuws > Twee Volvo FH LNG-trucks – Postiljon

Bron: Bluekens Nieuws

Transport Van Overveld heeft onlangs twee Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. Het transportbedrijf uit Etten-Leur wil daarmee zijn steentje bijdragen aan duurzamer wegtransport.

Transport Van Overveld koos voor Volvo FH LNG 4×2 Globetrot- ters met 460 pk motorvermogen. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport naar bestemmingen in de Benelux, het Ruhrgebied, Frankrijk, Spanje en Portugal. Van Overveld richt zich onder meer op groupage, geconditioneerd transport en ADR.

“Wij rijden voornamelijk lange afstanden”, zegt eigenaar Gert van Overveld. “Ik ben ervan overtuigd dat LNG daarbij in de toekomt hét alternatief is voor diesel. Wij willen voorop meelopen in dat proces. Samen met Volvo Trucks en Bluekens Truck en Bus pio- nieren we. Het milieu speelt ook een belangrijke rol bij de keuze voor LNG. Wij vinden het belangrijk dat onze kleinkinderen over zestig jaar ook nog kunnen leven in schone lucht.”

Regionaal en internationaal
Volvo FH LNG en Volvo FM LNG-trucks zijn beschikbaar met 420 of 460 pk voor zwaar regionaal en internationaal transport. De 420 pk-motor levert een maximaal koppel van 2.100 Nm; de 460 pk-uitvoering produceert 2.300 Nm. De Volvo FH LNG en Volvo FM LNG worden aangedreven door motoren die gebruik- maken van het dieselprincipe. “De truck rijdt prima. Qua rijei- genschappen, brandstofverbruik en betrouwbaarheid scoren de LNG-trekkers net zo goed als dieseltrucks”, zegt Gert van Over-

veld. “Chauffeurs zijn er uitermate tevreden over. Ik heb er zelf in Spanje bij de presentatie van de Volvo LNG mee gereden. Dat ging perfect. Eigenlijk merk je alleen tijdens het tanken dat je op LNG rijdt.”

De LNG-trucks van Van Overveld zijn uitgerust met een brand- stoftank van 205 kg LNG voor een actieradius tot 1.000 kilometer. De CO2-uitstoot ligt flink lager dan bij dieseltrucks. Bij gebruikvan vloeibaar aardgas is de vermindering 20%. Bij gebruik van biogas neemt de ecologische voetafdruk met 100% af. “Ik denk wel dat de overheid het voor bedrijven aantrekkelijker kan ma- ken om LNG-trucks aan te schaffen”, zegt Van Overveld. “Dat kan door bijvoorbeeld de accijns op LNG te verlagen of te schrappen.”

Postiljon
Gert van Overveld acht de LNG-trekkers zeer geschikt voor het postiljonsysteem dat het bedrijf hanteert voor langeafstand- stransport. Daarbij nemen chauffeurs onderweg de vracht over. Na het omkoppelen van de oplegger kan een reis meteen wor- den vervolgd. Daardoor is het mogelijk om vracht sneller op de plaats van bestemming te krijgen.

Samenwerking
Van Overveld werkt al tientallen jaren samen met zowel Volvo Trucks als Bluekens Truck en Bus. “Het merk is goed en de samenwerking met de dealer gaat perfect. Volvo en Bluekens zijn partners waar je op kunt bouwen en vertrouwen.”

Download hier het volledige artikel van Bluekens Nieuws